Empire State Building and the Skyride

Om nog maar even terug te komen op de ‘ must see places’… Ik moest wat tijd “killen” met mijn dochter, omdat mijn man een afspraak had op 33rd street. Dat is pal naast de ‘Empire State Building’.

http://www.esbnyc.com/

foto 1

Omdat ik een andere keer de rockefeller al had bezocht, was het een beetje zonde van het geld om ook naar boven te gaan bij de ‘Empire State Building’. Het uitzicht blijft hetzelfde.

http://www.rockefellercenter.com/

Maar uiteindelijk toch even een praatje gemaakt met een mevrouw die op straat tickets verkoopt voor een tour naar boven.
Ze bood me een VIP tour aan die ideaal zou zijn voor mij en mijn dochter. Het was leerzaam, leuk en spannend en echt niet hetzelfde als de “experience” die ik in de ‘Rockefeller’ heb gehad. En het belangrijkste… je hoeft nergens in de rij te staan!
En ja… daar ben ik toch wel gevoelig voor, vooral in New York.
Dus toch maar een kaartje gekocht. (Kinderen onder de 6 zijn gratis).
Maar om eerlijk te zijn had ik eigenlijk geen idee wat me te wachten stond.

foto 2

Via de zij ingang mochten we naar binnen en inderdaad geen rij waar we moesten wachten.
We werden naar een ruimte begeleid, waar we een video te zien kregen met allemaal leuke info over New York. Na deze beelden werden we weer naar een andere kamer gebracht en daar werden weer leuke weetjes over Manhattan uitgelegd.
Nog steeds had ik niet echt door waar we naar toe gingen, maar spannend was het wel.

Vele waarschuwingen werden herhaald, zoals “ u kunt deze attractie niet doen wanneer u zwanger bent, rugproblemen heeft of evenwichtsstoornissen”. Kinderen moesten aan de binnenkant en vastgehouden worden!

Ok… serieus waar heb ik me voor ingeschreven?

De derde kamer werd geopend en daar stonden banken met beugels. Het was de ‘Skyride’ (Simulator)

http://www.skyride.com/

Absoluut een aanrader wanneer je met kinderen bent. Mijn dochter vond het geweldig en zij is 2,5 jaar.
Moeders moest na de rit even bijkomen!
Je “vliegt” door Manhattan heen en ziet de mooiste uitzichten van de Big Apple! Ze doen er ook nog wat grapjes doorheen, je “botst” elke keer bijna ergens tegen aan… “Amerikaanse humor” zal ik maar zeggen…

(Geen foto’s, want dat is verboden)

Na deze attractie zijn we gelijk met de lift naar de 86ste verdieping gegaan en naar verdieping 102 (top deck). Mijn dochter was wederom helemaal onder de indruk.

foto 5 foto 4 foto 3

Maar… heel eerlijk! Het geld was t niet echt waard. Wanneer je met kinderen bent onder de 6 is het te doen en een leuk extraatje voordat je helemaal naar boven gaat. Anders is het naar mijn mening toch best een ‘duur grapje’.

*Ticket; Skyride, main deck en top deck (VIP) 61 dollar incl. tax

3 thoughts on “Empire State Building and the Skyride

What did you think of Story of a Soccer wife? Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.